Vrijdag 28 september 2018

De binnenstad van Schiedam is in het laatste weekend van september het toneel van de Brandersfeesten. Bekijk op deze pagina het programma van de vrijdag.

Programma in willekeurige volgorde en onder voorbehoud.

Openings show met Hollandse line up! 20.00

Land van Belofte

Op het Land van Belofte zal burgemeester Lamers op vrijdagavond om 20:30 uur De Brandersfeesten openen. Daarna gaan alle remmen los tijdens de openingsshow. Veel beroemdheden van Nederlandse bodem hebben al op De Brandersfeesten opgetreden. Deze traditie houden we er in want Nederlandstalige muziek is en blijft hip! Er wordt daarom flink uitgepakt met TVOH finalist en voorvechtster van de Nederlandstalige muziek Samantha Steenwijk. Wees op tijd want Tino Martin zingt met gemakt zelfs het Ziggo Dome vol! En, last but nog least, zal Bob Offenberg een thuiswedstrijd zingen. Puur Holland en puur Schiedam, wat een feest.

Suikerspinnen en zuurstokken 13.00 – 00.00

Stadserf

‘Are you ready? Gogogogo!!’ De knipperende lichtjes, kermisgeluiden, de suikerzoete geuren en de vetste attracties beleef je op de doldwaze kermis op het Stadserf.

Weekmarkt 09.00 – 15.00

Land van Belofte

Schepen in de havens gehele weekend

Lange Haven

Ruim honderdvijftig schepen, groot en klein, meren voor De Brandersfeesten aan in de Lange Haven. De historische havens van Schiedam zijn daardoor sowieso een aanrader om rond te slenteren en om op een terrasje neer te ploffen!

Laad en los festival 18.00 – 01.00

Laad en los terrein Theater aan de Schie

Vrijdagavond trakteert het Theater aan de Schie op een sexy en swingend optreden van de Prince Tribute Band. De laad- en losingang, die dagelijks de toegang is voor de decorwagens van voorstellingen, is nu het decor van de voorstelling. Voor het eerst in de buitenlucht, op een klein en intiem festivalterrein en natuurlijk zijn er hapjes en drankjes! Let’s go crazy op de funky klanken van De Prince Tribute band, een hommage aan een fenomenaal artiest. Kom op tijd! Na afloop van de voorstelling is er live muziek!

Vrijdagavond:

Opening festivalterrein en catering: 18:00 uur
Aanvang Prince Tribute Band: 19:30 uur
Sluiting festivalplaats: 01:00 uur

Op de Brandersfeesten organiseert het TADS op zaterdag de eerste jongerenpicknick in Schiedam. Neem zelf een plaid mee en zorg voor eten en drinken. Op het grote veld naast het theater waar ze de picknick organiseren mag je ook barbecueën. Als jij je vrienden meeneemt, zorgen zij voor alternatieve picknickmuziek. Een singer-songwriter met een kampvuur is een absolute must.

Zaterdag:

Opening picknickterrein en catering: 13:00 uur
Aanvang muzikale omlijsting: 14:00 uur
Sluiting picknickterrein: 18:00 uur

Fluisteren By Night 20.00 – 21.00

Schiedamse grachten

Vaar ook mee met de speciale fluisterboot by Night tour tijdens de Brandersfeesten! Je geniet van een leuke avond vaartocht terwijl de gezelligheid vanaf de kades over het water klinkt. Vanaf het water zie je de stad ook eens van een heel andere kant. Je vaart langs pakhuizen, de hoogste molens ter wereld, de verlichtte bootjes en de branderijen in de oude binnenstad van Schiedam.

Prijs en reserveren:

Voor maar €7,50 vaar je mee met de Fluisterboot by Night tour. Bestel direct je kaarten online! Je kunt de tickets uitprinten, of op je smartphone tonen bij het afvaartpunt. sdam.nl/fluisterboot-by-night

Start- en einde van de Fluisterboot by Night is op de Vismarkt/hoek Lange Haven 99
Je kunt mee fluisteren op:

  • Vrijdag 28 september van 20:00 uur tot 21:00 uur
  • Zaterdag 29 september van 18:30 uur tot 19:30 uur

WhaSUP? 19.30 – 21.00

Lange Haven

SUP = Stand Up Paddling

Heb je het wel eens gedaan? Suppen?

De Brandersfeesten biedt de mogelijkheid om de vrijheid op het water te ervaren en al peddelend de schoonheid van de binnenstad van Schiedam vanaf het water mee te maken. Bewegen, genieten en in balans blijven tegelijk. Maar pas op! Het is verslavend.

De kosten zijn €25,00 inclusief de huur van een wetsuit, begeleiding en een drankje.

  • Vrijdag: Avond Sup tocht van 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Zaterdag en zondag: Suppen om 13:00 uur en 15:00 uur

Reserveren via: info@whasup.nl

Preview Distillers Academy tijd nog niet bekend

Molen de Palmboom

Altijd al meer willen weten over distilleren in de breedste zin van het woord en Schiedams gedistilleerd in het bijzonder? Dit najaar is Schiedam met de Distillers Academy een uniek concept rijker. De Academy is dé plek waar liefhebbers van Schiedams gedistilleerd via o.a. een interactieve exclusieve masterclass verdieping kunnen vinden. Voor zowel de zakelijke markt, groepen als individuen biedt de Academy een smakelijke unieke ervaring. De Academy vestigt zich in molen De Palmboom, één van de Schiedamse reuzen, die ooit volledig in dienst stond van de branderijen en distilleerderijen. Vrijdag 28 september kan het publiek een kijkje nemen in de Distillers Academy tijdens een ontspannen openings-preview. Meer informatie is vanaf midden september te vinden op distillersacademy.nl en sdam.nl.

Comfort food gehele weekend

Verschillende plekken in Schiedam

Bij een gezellig feest hoort lekker eten! Bij de horeca in Schiedam wordt je tijdens De Brandersfeesten in de watten gelegd. Van culinaire uitspattingen tot verwarmend comfort food, het is allemaal om van te smullen! En natuurlijk is er voor de natnekken alle gelegenheid om te proosten.

Parkeren gehele weekend

Verschillende plekken in Schiedam

In de diverse parkeergarages en op het parkeerplein in het centrum van Schiedam kun je het hele weekend van de Brandersfeesten fijn parkeren!

  • ABC Garage
  • Garage Nieuwe Passage
  • Garage Stadskantoor
  • Parkeerplein aan de Westvest

Het hoogste lied met Schiedam Live 15.00 – 04.00

Schiedam Centrum

De toon wordt overdag én in de avonduren gezet door de horeca van Schiedam. Op podia, op pleinen, in straatjes, in kroegjes én aan de havens is het feest. Schiedam heeft een grote dosis muzikaal talent en die laat zich horen! Stevige Rock, swingende classics, vrolijke meezingers, disco of smartlap. Voor elke muzieksmaak is er wel iets te beleven. Beentjes van de vloer en gaan!