Vrijdag 27 september 2019

De binnenstad van Schiedam is in het laatste weekend van september het toneel van de Brandersfeesten. Bekijk op deze pagina het programma van de vrijdag.

Programma in willekeurige volgorde en onder voorbehoud.

Openingsshow met swingende feestband!  20.00

Land van Belofte

Foto Partycriminals

Op vrijdagavond vindt de feestelijke aftrap plaats van De Brandersfeesten. Burgemeester Lamers zal op het Land van Belofte om 20:00 uur De Brandersfeesten officieel openen. The Party Criminals nemen daarna het feestelijke stokje over om met een muzikale rollercoaster een knalfeest te bouwen! Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Kermis in de Stad! 13.00 – 00.00

Stadserf

Genieten, gillen en keihard lachen doe je op de kermis! De kermis op het Stadserf is voor groot en klein dus hier kun je gezellig met het hele gezin zwieren en zwaaien. Er is voor ieder wat wils en na afloop kun je, plukkend aan een knisperende suikerspin of happend in een warme wafel, tevreden weer naar huis.

Dol Dwaze Brandersvrijdag gehele vrijdag

Centrum

Foto Nieuwe Passage Schiedam

Vrijdag 27 september kunnen de shoppers en koopjesjagers zich uitleven in het gezellige winkelhart van Schiedam. Met de gratis Dol Dwaze Strippenkaart kun je op jacht naar de leukste shop items en met tassen vol voordeel weer naar huis. De leukste winkels hebben aantrekkelijke koopjesdeals en mega kortingen! Kom gezellig shoppen op deze super stuntdag!

Weekmarkt 09.00 – 15.00

Land van Belofte

SUPer! 19.30 – 21.00

Lange Haven

Suppen, oftewel ‘Stand Up Paddling’,  is een populaire watersport overgewaaid vanuit Hawaï.

De naam zegt het al, je staat en je peddelt. En dat is genieten! Staand op je board peddel je door de historische havens en krijg je een onvergetelijke indruk van Schiedam.

 • De kosten zijn €25,00 inclusief de huur van een wetsuit en begeleiding.
 • Vrijdag: Avond Sup tocht van 19.30 uur tot 21.00 uur
 • Zaterdag en zondag: Suppen om 13:00 uur en 15:00 uur
 • Reserveren via: info@whasup.nl
Pittoresk Schiedam aan de Lange Haven gehele weekend

Lange Haven

Wandel samen langs de Lange Haven en bewonder ruim honderdvijftig schepen, groot en klein, die speciaal voor De Brandersfeesten zijn aangemeerd. Tijdens de wandeling langs de schepen kom je voorbij enkele van de vele rijksmonumenten, waaronder de Korenbeurs, het Jenevermuseum, de Havenkerk en het Huis Nolet. Vergeet geen foto te maken op de Appelmarktbrug, de gietijzeren ophaalbrug uit 1860. Ontdek pittoresk romantisch Schiedam. #Brandersfeesten #Schiedam 

Nazomeren op het Laad en Los festival van het Theater aan de Schie!  20.30 – 01.00

Laad en Los terrein Theater aan de Schie

Poster Laad en Los Festival

Op vrijdag, bij de laad- en losingang van het theater is het tijd voor een heerlijke nazomeravond. Tijdens Summer of Love neemt het Theater aan de Schie u mee op een nostalgische, muzikale reis naar de legendarische zomer van 1967. Een explosie van kleuren, psychedelica, vrijheid, peace & love en, uiteraard, de fantastische, tijdloze muziek uit dat jaar. Een live band laat u genieten van nummers als California Dreaming, San Francisco, Somebody To Love, Brown Eyed Girl en nog meer classics uit de zomer die de wereld voorgoed veranderde.

Voorafgaand aan en tijdens het optreden kunt u genieten van een hapje en een drankje op het festivalterrein. Het advies is: kom op tijd!

Opening festivalterrein en catering: Vrijdag 27 september 19.30 uur
Aanvang: 21.00 uur Sluiting festivalplaats: 01.00 uur

Fluistboot By Night 20.00 – 21.00

Schiedamse grachten

Fluisterboot by Night foto

Vaar mee met de speciale fluisterboot by Night tour tijdens de Brandersfeesten!

Je geniet van een leuke avondvaartocht terwijl de gezelligheid vanaf de kades over het water klinkt. Je vaart langs pakhuizen, de hoogste molens ter wereld, de verlichtte bootjes en de branderijen in de oude binnenstad van Schiedam.

Tickets: €7,50 p.p.

 • Waar: Vismarkt/hoek Lange Haven
 • Wanneer:
 • Vrijdag 27 september van 20:00 uur tot 21:00 uur
 • Zaterdag 28 september van 18:30 uur tot 19:30 uur

Tickets bestellen

Standwerkers Concours op 09.00 – 15.00

Centrum

Je begrijpt niet dat er ooit een leven was zonder die multifunctionele groente rasp. En je schoenen zijn kansloos mat zonder die blinkende schoenen wax. En, oh, die pannenset!

De Standwerkers weten het wel te verkopen. Met overtuigend en aantoonbaar bewijs laten de standwerkers zien dat hun product het aller, allerbeste is en dat je toch echt veel gelukkiger wordt mét! Het standwerkers concours is heerlijk om naar te kijken én natuurlijk ga je met tassen vol naar huis.

Parkeren gehele weekend

Verschillende plekken in Schiedam

In en vlakbij het centrum van Schiedam kun je het hele weekend van de Brandersfeesten fijn parkeren!

 • ABC Parkeergarage
 • Parkeergarage Nieuwe Passage
 • Parkeergarage Stadskantoor
 • Parkeerplein aan de Westvest
 • Parkeergarage en P&R Euroscoop

Schiedam Live 15.00 – 04.00

Schiedam Centrum

De gezelligste terrassen van Nederland vindt je in het hart van Schiedam tijdens de Brandersfeesten! Bij elke horecagelegenheid kun je meedeinen, meezingen én swingen bij de live optredens van de leukste bands. Natuurlijk kun je ook proosten én een culinair vorkje mee prikken. Tot in de late uurtjes gonzen de pleinen, havens en kleine straatjes van de gezelligheid!

Muziekprogramma 2019
Plattegrond BRF 2019