Skip to main content

ANBI-GEGEVENS

Naam instelling :
Stichting Brandersfeesten Schiedam

Fiscaalnummer :
Btw-nummer 8003.99.572.

Postadres :
Lange Kerkstraat 70
3111 NR Schiedam

Doelstelling van de ANBI :

De Brandersfeesten hebben tot doel om de glorie en historie van Schiedam te tonen aan een brede doelgroep (5-75 jaar) en bezoekers van zowel binnen als buiten Schiedam aan te trekken en hen een gevarieerd historisch, sportief, cultureel en muzikaal programma te bieden.

De Brandersfeesten staan voor verbinding en samenwerken is belangrijker dan ooit tevoren. In de loop der jaren is het netwerk van samenwerkende partijen sterk gegroeid en het aantal vrijwilligers fors toegenomen. Schiedamse horeca, middenstand, verenigingen, musea, kerken, wijkcentra, sportclubs en vrijwilligersorganisaties werken samen en worden zoveel mogelijk betrokken en ingezet.

Hoofdlijnen van het beleidsplan :

De stichting Brandersfeesten stelt alles in het werk om van de Brandersfeesten een groot feest te maken, dat wordt onder andere gedaan door middel van het programma met als doel stadspromotie voor jong en oud. Iedereen mag meedoen en zijn steentje bijdragen.

Stichting Brandersfeesten zet zich jaarlijks in om een nauwe samenwerking tot stand te brengen met het Schiedamse bedrijfsleven. Met het Centrummanagement en de Schiedamse horeca wordt waar mogelijk samengewerkt door middel van gezamenlijke acties en de inzet van gecombineerde publiciteit.
In 2014 is de samenwerking gezocht met Stichting Technet. Er werd op het Stadserf een grote banen/ techniek plein gerealiseerd samen met een aantal grote Schiedamse bedrijven.

Namen en functie bestuurders :

  • Pim Koning (voorzitter)
  • Kees Janse (penningmeester)
  • Phons Ockerse (secretaris)
  • Kitty Buijtendijk (bestuurslid)
  • Ruud van Noordennen (bestuurslid)
  • Marco Clarijs (bestuurslid)
  • John van Oudenaarde (bestuurslid)
  • Michel Boutenstein (bestuurslid)
  • Maurice Haverkamp (bestuurslid)
  • Dennis Meerhof (bestuurslid)

Beloningsbeleid :

De stichting heeft geen personen in dienst, derhalve is er geen beloningsbeleid.

Verslag uitgeoefende activiteiten :

De Brandersfeesten zijn (gelukkig) tot nu toe ieder jaar een succes gebleken. In totaal waren er ieder jaar ruim 250.000 bezoekers uit Schiedam en de wijde omgeving. De grote variatie in programmering zorgt er voor dat er ook werkelijk voor ieder wat wils was. Zoals kinderactiviteiten , de waterspelen, branderszwemtocht, braderieën, koren, muziek, bungyroeien, verlichte boten in de havens, en een lasershow. De openingsshow op het Land van Belofte met de lasershow en het vuurwerk is een waardevol onderdeel van het programma. De Schiedamse binnenstad is net als voorgaande jaren een perfect decor gebleken voor al deze activiteiten. Het succes van de Brandersfeesten is daarnaast natuurlijk voor een heel groot deel te danken aan de tomeloze inzet en samenwerking van de vele Schiedamse organisaties en vrijwilligers. Daarnaast levert stralend weer zeker ook een belangrijke bijdrage aan het slagen van de Brandersfeesten. De organisatie is dik tevreden over het verloop van het feestweekend.

Financiële verantwoording :